www.eczaci.tr.cc
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

www.eczaci.tr.cc

Sağlık,Sağlık Haber,İnternet,İnternet Haber,Msn,Radyo
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 2008 yılı SUT nun değişik maddelerinde yapılan düzenlemeler ilişkin olarak;

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
aycxz38

aycxz38


Mesaj Sayısı : 118
Kayıt tarihi : 12/03/09

2008 yılı SUT nun değişik maddelerinde yapılan düzenlemeler ilişkin olarak; Empty
MesajKonu: 2008 yılı SUT nun değişik maddelerinde yapılan düzenlemeler ilişkin olarak;   2008 yılı SUT nun değişik maddelerinde yapılan düzenlemeler ilişkin olarak; Icon_minitimePaz Mart 29, 2009 6:23 pm

2008 yılı SUT nun değişik maddelerinde yapılan düzenlemeler ilişkin olarak;



* SUT’un (12.7.9) numaralı maddesinin (b) bendine son fıkra olarak,

“Fosfor düzeyinin 3.5mg/dl'nin üzerine çıkması durumunda tedaviye ilk başlama kriterleri aranarak tekrar başlanabilir.” ibaresi eklenmiştir.

NOT: 12.7.9 numaralı madde; Eritropoietin alfa-beta, darbepoetin, sevelamer, parikalsitol kullanım ilkelerine dairdir.

* SUT’un (12.7.14) numaralı maddesinin (c) bendinin (3) numaralı maddesinin (a) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.



“a) Tıbbi onkoloji veya çocuk onkolojisi uzman hekimlerinin bulunduğu tüm hastanelerde, bu hekimlerden en az birinin yer aldığı sağlık kurulu raporu düzenlenerek bu hekimlerce reçete edilir. Bu uzman hekimlerden hiçbirinin bulunmadığı üçüncü basamak sağlık kurumlarında ise, hastalıkla ilgili branşlardaki uzman hekimlerce sağlık kurulu raporu düzenlenir ve yine üçüncü basamak sağlık tesislerinde bu hekimlerce reçete edilir.

Bevacizumab, erlotinib, gefinitib, octreotid, lanreotid, setuksimab.”

ğ) SUT’un (12.7.14) numaralı maddesinin (c) bendinin (3) numaralı maddesinin (d) alt bendine birinci fıkra olarak;

“Trastuzumab; Metastik meme kanseri tedavisinde HER- 2 immünhistokimya ile +3 veya FISH/CISH (+) olan hastalarda progresyona kadar kullanılabilir. Hastanın tedaviden fayda görmesi ve bu durumun reçete üzerinde hekim tarafından belirtilmesi halinde tedaviye devam edilir. Trastuzumab kullanılırken progresyon gelişmesi halinde tedavi sonlandırılır. Tıbbi onkoloji uzman hekiminin bulunduğu tüm hastanelerde bu hekimin yer aldığı sağlık kurulu raporu ile bu hekimlerce reçete edilir. Tıbbi onkoloji uzman hekiminin bulunmadığı 3.basamak sağlık kurumlarında ise genel cerrahi uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulu raporu ile ve yine 3. basamak sağlık tesislerinde genel cerrahi uzman hekimince reçete edilir.” ibaresi eklenmiştir.

SUT’un (12.7.14) numaralı maddesinin (c) bendinin (3) numaralı maddesinin (d) alt bendinde “Rituksimab:” başlıklı fıkrasında yer alan “uzman hekim raporuna istinaden” ibaresinden sonra gelmek üzere “, yalnızca bu uzman hekimler tarafından reçete edildiğinde” ifadesi eklenmiştir.

ı) SUT’un (12.7.15) numaralı maddesinin (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Akut koroner sendrom tanısıyla hastaneye yatırılan veya müşahedeye alınan hastalarda EKG değişikliği veya troponin pozitif olan ST yükselmesiz miyokard enfarktüsü veya anstabil anginalı hastalar ile ST yükselmeli miyokard enfarktüsü hastalarında kardiyoloji, kalp damar cerrahisi veya acil tıp uzman hekimleri tarafından rapor aranmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere reçete edilmesi halinde bedeli ödenir. Bu durumlarda hasta taburcu olduktan sonra bir defaya mahsus olmak ve 4 haftayı geçmemek üzere bu hekimlerden biri tarafından raporsuz reçete edilmesi halinde bedeli ödenir.”

i) SUT’un (12.7.17) numaralı maddesi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir. Hükmüne yer verilmiştir.

NOT : Bu maddeler Kanser ilaçları verilme ilkelerine aittir.

Osteoporozda ilaç kullanım ilkelerine ilişkin olarak;

1- Osteoporoz tedavisinde bifosfonatlar ve diğer osteoporoz ilaçları (raloksifen, calcitonin, stronsiyum ranelat) yalnızca aşağıdaki endikasyonlarda ve aşağıda belirtilen koşullar çerçevesinde ödenir. Bu ilaçlar tedavi süresinin belirtildiği sağlık raporuna dayanılarak reçete edilirler. Rapor süresi 1 yıldır. Omurgadan ve femurdan yapılan tetkiklerle ilgili KMY ölçümünün bir örneği reçeteye eklenir. Bu grup ilaçların birlikte kombine kullanımı halinde sadece birinin bedeli ödenir.

Aktif D vitaminleri (kalsitriol ve alfakalsidol) osteoporoz tedavisinde ödenmez. (Ek-2 listesindeki düzenlemeler hariç) .” A. Senil osteoporoz, postmenopozal ve cerrahi menapoza bağlı osteoporozda:

1) Osteoporotik patolojik kırık bulunan ve lomber bölgeden posteroanterior veya lateral yapılan kemik mineral yoğunluk (KMY) ölçümünde L1,L2,L3,L4 veya femoral bölgeden yapılan KMY ölçümünde “T” değerlerinden herhangi birinin -1 veya daha düşük olduğu hastalarda,

2) Lomber bölgeden posteroanterior veya lateral yapılan KMY ölçümünde L1,L2,L3,L4 veya femoral bölgeden yapılan femur total veya femur boynu KMY ölçümünde “T” değerlerinden herhangi birinin -2,5 veya daha düşük olduğu hastalarda,

uzman hekim raporuna dayanılarak uzman hekimlerce reçete edilir.

B. Senil, postmenopozal ve cerrahi menapoza bağlı osteopenide (T-skorunun -1 ile -2.5 arasında olması)

Aşağıdaki hasta gruplarında bifosfonatların veya diğer osteoporoz ilaçların (raloksifen, stronsiyum ranelat) kullanımında raporda tedavi süresi belirtilir, omurgadan ve femurdan yapılan tetkiklerle ilgili KMY ölçümünün bir örneği ile belirlenen hastalıklara ait raporun bir örneği reçeteye eklenir.

Romatoid artrit, çölyak hastalığı, kronik inflamatuar barsak hastalığı (Crohn Hastalığı veya Ülseratif Kolit), ankilozan spondilit, hipertiroidi, hipogonadizm, hipopituitarizm, anoreksia nevroza, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, tip I diyabet, uzun süreli (en az 3 ay) ve > 5mg/gün sistemik kortikosteroid kullanımı veya organ nakli uygulanmış hastalara sağlık kurulu raporuna dayanılarak uzman hekimlerce reçete edilir.

C. Sudek atrofisinde:

Altı ay boyunca uygulanan standart tedavilere (analjezik, fizyoterapi) rağmen yeterli cevap alınamadığının ve lokal kırığın raporda belirtilmesi halinde uzman hekim raporuna dayanılarak reçete edilir.

Yukarıda belirtilen durumlar için düzenlenen raporların süresi 1 (bir) yıldır. Osteoporozda ilaç tedavisi son 6 ay içinde yapılan KMY ölçümüyle planlanır. Ölçüm en erken 1 yıl sonra tekrar edilebilir ve yılda bir defadan daha sık yapılamaz. 75 yaş ve üzerindeki hastalarda KMY ölçümüne gerek yoktur. KMY ölçümü bir kalçasında protez olan hastada diğer kalçadan, her iki kalçasında da protez olan hastada vertebradan yapılabilir.

2-Paget, Uzun süreli kortikosteroid kullanımına bağlı osteoporoz ve juvenil osteoporoz:

Uzman hekim raporuna dayanılarak uzman hekimlerce reçete edilir. Rapor süresi 1 yıldır.”

j) SUT’un (12.7.27) numaralı maddesinin (A) bendinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

“Hastanın tanısı, faktör düzeyi, varsa inhibitör düzeyini belirten hematoloji uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak, hematoloji uzman hekiminin olmadığı hastanelerde ise üç iç hastalıkları ya da üç çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimi tarafından düzenlenecek sağlık kurulu raporuna dayanılarak, hematoloji veya iç hastalıkları veya çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimi tarafından;” Hükmüne yer verilmiştir.

NOT: metne Eklenen “aşağıdaki endikasyonlarda ve aşağıda belirtilen koşullar çerçevesinde ödenir. Cümlesi ile osteopooz ilaçlarının Senil osteoporoz, postmenopozal ve cerrahi menapoza bağlı osteoporozda ile Senil, postmenopozal ve cerrahi menapoza bağlı osteopenide ödeneceği belirtildiği değerlendirilmektedir.ayrıca bı ilaçları uzman hekimlerin reçete etmesi gerekmektedir..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
2008 yılı SUT nun değişik maddelerinde yapılan düzenlemeler ilişkin olarak;
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 2008 yılı SUT nun değişik maddelerinde yapılan düzenlemeler ilişkin olarak;
» Eritropoietin ve darbepoetin kullanım ilkelerine ilişkin olarak ;
» Hasta alt bezi, Kolostomi, ürostmi torbası ve yara bakım ürnlerine ilişkin olarak;
» 2008 YILI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ
» 2008 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.eczaci.tr.cc  :: SAĞLIK,İLAÇ,HABER,GEBELİK,PSİKOLOJİ,TEKNİSYEN,ECZ ODASI,TEB,ECZACI,DOKTOR :: BÜTÇE-
Buraya geçin: